За нас

ОПШТО ЗА ЦИРКО И ИНСПЕКЦИСКАТА ДЕЈНОСТ

ИСТОРИЈАТ

Центарот за истражувања, развој и континуирано образование е основан од Машинскиот факултет во Скопје при Универзитетот „ Св. Кирил и Методиј” Скопје како самостојна организација од 2002 година. Центарот за истражувања, развој и континуирано образование, во ноември 2012 година, го менува својот правен статус и преминува во Центарот за истражување, развој и континуирано образование ЦИРКО ДООЕЛ Скопје, каде нов правен сопственик и основач е Универзитетот „ Св. Кирил и Методиј” Скопје.

Инспекциското тело е организациска единица во рамките на ЦИРКО ДООЕЛ Скопје со соодветен кадар, работен простор и опрема, кое врши инспекциски прегледи и контрола според единствени организациони правила, процедури и методи, а во согласност со важечката законска и подзаконската регулатива, домашните и меѓународни стандарди, барањата на МКС EN ISO/IEC 17020:2012 и потребите на корисниците.

ИНСПЕКЦИСКА ДЕЈНОСТ

Инспекциското тело ИТ – 027, за опрема под притисок, пренослива опрема под притисок, метални конструкции, жичарници и ски-лифтови, при ЦИРКО ДООЕЛ Скопје врши инспекциска дејност технички прегледи за пуштање на пазар и периодични технички прегледи предвидени со регулативата за опрема под притисок, пренослива опрема под притисок, метални конструкции, жичарници и ски-лифтови.

Детален опис на Инспекциската дејност е дадена во Техничкиот опсег на делување и функции на контролниот орган на ИТ – 027, кој е даден во прилог на Прирачникот за квалитет.

Во својата работа инспекциското тело самостојно, компетентно, независно и непристрасно ги реализираат инспекциите, односно оцената на сообразноста.

Во својата работа инспекциското тело самостојно, компетентно, независно и непристрасно ги реализира инспекциите, односно оцената на сообразноста. Инспекцијата се врши во согласнот со современите достигнувања во методите и опремата за контрола, стандардот за инспекциски тела МКС EN ISO/IEC 17020:2012, според важечката законска регулатива, домашни и меѓународни стандарди и спецификациите на корисниците.

The most creative ideas

Aum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculusmus. Nulla dui. Fusce feugiat malesuada odio. Morbi nunc odio, gravida at, cursus nec luctus lorem aecenas tristique orci ac semuis ultricies pharetra magna. Donec accumsan malesuada orci. Donec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit ametuis ultricies pharetra magnaonec accumsan malesuada orci. Donec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sitem amet, consectetuer adipiscing.